''In Filipovic zit geen verbetering zolang hij op de vleugel staat''

0
''In Filipovic zit geen verbetering zolang hij op de vleugel staat''

NAC Breda verloor gisteravond een besloten oefenduel tegen ADO Den Haag met 0-1. Yadran Blanco van BN DeStem trekt na die wedstrijd enkele conclusies over spelers in de selectie van Ruud Brood.

"Colin Rösler manifesteert zich als een prima alternatief centraal achterin, Robin Schouten is waardevoller als rechtshalf dan als rechtsback, Boris Kudimbana komt buiten de zestien overduidelijk tekort en in Andrija Filipovic zit geen verbetering zolang hij op de vleugel staat", begint Blanco.

Filipovic als rechtsbuiten ziet de journalist helemaal niet zitten. "Gisteren liet Ruud Brood een kans onbenut om Andrija Filipovic als tweede aanvaller te gebruiken in een 4-4-2-systeem. De Kroaat komt niet uit de verf op rechts, ook op links niet overigens, omdat hij voornamelijk geforceerd naar binnen trekt."

"Doorgaans produceert hij afzwaaiers, op voorzetten hoeven de aanvallers helemaal niet te rekenen", aldus Blanco. "In plaats van Kudimbana, die stoeit met de bal, had Filipovic tegen ADO Den Haag getest kunnen worden achter Sydney van Hooijdonk."

Helemaal ontevreden was de journalist echter niet. "Achterin hield Chiel Kramer zich prima staande, hij voorkwam zeker drie keer dat ADO Den Haag kon scoren. Voorstopper Rösler denkt vooruit en kan een man uitschakelen, een moderne verdediger die niet zoals in Volendam op het middenveld moet worden ingebracht."

"Linksback Javier Noblejas is in alles verder dan Mashart, terwijl Schouten met zijn onzekere en onrustige manier van spelen achter Pele van Anholt staat in de pikorde", besluit Blanco. "Pas toen hij met het inbrengen van Van Anholt rechtshalf werd, leverde hij een bruikbare voorzet af."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!