Doelpuntenmaker Van Hooijdonk: ''Eindelijk is het zover''

0
Doelpuntenmaker Van Hooijdonk: ''Eindelijk is het zover''

Invaller Sydney van Hooijdonk zorgde er maandagavond eigenhandig voor dat NAC Breda de uitwedstrijd tegen Jong AZ won. Met twee doelpunten, zijn eerste goals in het betaalde voetbal, zorgde hij voor een 1-2 uitslag.

"Ik droomde afgelopen week al dat ik in de basisopstelling zou starten en twee keer zou scoren. Dat gebeurde echter niet. Dat het nu dan zo uitpakt, is echt een droom die nog veel mooier is", vertelt Van Hooijdonk aan BN DeStem. "Ik zat net in de kleedkamer, maar het besef was er nog gewoon niet."

Een kopbal in de 71e minuut was zijn eerst doelpunt in het betaalde voetbal. "Dan zie je dat die bal binnenvalt. Dan is er ontzettende blijdschap", blikt de spits terug. "Ik ben spits, ik scoorde in de jeugd heel veel. Nu wacht ik er al - ik weet niet hoeveel - wedstrijden op. Eindelijk is het zover. Ik ga een stuk lekkerder slapen."

Van Hooijdonk draagt zijn doelpunten op aan zijn onlangs overleden grootvader. "Deze zijn voor mijn opa. Dit is een gevoel wat ik niet kan omschrijven. Het is een jongensboek. In het eerste van NAC, mijn club, een wedstrijd omkeren en belangrijk zijn."

De doelpuntenmaker kijkt uit naar het nababbeltje met zijn vader Pierre. "Een nababbeltje gaat er vanavond sowieso komen. Ik heb een hoop boze nababbeltjes gehad. Ik denk dat mijn pa vandaag wat blijer zal zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!