''Ik had nooit gedacht dat ik een profvoetballer zou worden''

0
''Ik had nooit gedacht dat ik een profvoetballer zou worden''

Ivan Ilic is één van de belangrijke spelers in de selectie van NAC Breda. Het had echter weinig gescheeld of de huurling van Manchester City was niet eens begonnen met voetballen. 

“Eerlijk gezegd was ik als kind niet bezig met een toekomst als profvoetballer. Ik keek er vooral naar uit om naar school te gaan en zou stap voor stap wel zien wat ik in de toekomst wilde, maar ik had nooit gedacht dat ik een profvoetballer zou worden", vertelt Ilic in De Klok. "Tot het moment dat ik echt fanatiek begon met voetballen.”

“Ik weet nog dat ik een vriend tegen kwam op school, we praatten wat met elkaar en toen zei hij: ‘Waarom kom je niet met ons voetballen? Misschien ben je wel goed’. Dat deed ik dus en dat ging best aardig", vervolgt de Serviër. "Ik nam alle complimenten mee en zei toen tegen mezelf: als ze zeggen dat ik goed ben, dan ga ik meer trainen en ga ik ervoor.”

Dat was een goede keuze van de middenvelder, want op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het professioneel voetbal bij Rode Ster Belgrado.  “Op 1 april 2017 maakte ik mijn debuut, dat weet ik nog precies. Ik was zestien jaar en vijftien dagen oud en daarmee werd ik de jongste debutant ooit voor Rode Ster Belgrado. Ik brak een record dat 38 jaar oud was", herinnert de achttienjarige voetballer zich.

"Het is een moment dat ik altijd zal herinneren. Al speelde ik nog niet eens een minuut. In de 92e minuut was de bal nog in het spel en ik stond al twee minuten te wachten langs de zijlijn. Niemand speelde de bal uit, waarop de coach vervolgens schreeuwde tegen een speler: ‘maak een overtreding!’. Daardoor kon ik toch invallen", blikt hij terug op zijn debuut. "Het waren maar twintig seconden, maar ik ben er nog steeds trots op.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!