'De nul geeft mij namelijk meer voldoening dan zelf scoren''

Roger Riera zorgde met doelpunt in de 85e minuut voor een gelijkspel van NAC Breda tegen FC Eindhoven. De opperbevelhebber van de afweerlinie trekt de tegendoelpunten persoonlijk aan.

"De laatste tijd stond het verdedigend goed, vandaag (gisteren, red.) geven we de goals zomaar weg", stelt Riera in BN DeStem. "Het is onze eigen schuld, omdat we twee keer dom balverlies leiden en de tegenstander daarmee in het zadel helpen. Een keer over rechts en vervolgens over de linkerkant."

"Tegelijkertijd weten we ons over de teleurstelling heen te zetten en met de juiste houding een punt te pakken. ‘Wij zijn NAC’; dat straalden we na de achterstand uit, daar ben ik tevreden over", vervolgt de verdediger. "Toch voelt dit gelijkspel niet goed, omdat alles minder dan een zege te weinig is voor NAC."

De gelijkmaker was voor de 24-jarige Riera het eerste doelpunt uit zijn carrière. "Ik stond toevallig op de juiste plek. Wat overheerst is toch de teleurstelling van het niet winnen. Het werk van een verdediger is het voorkomen van doelpunten, daar voel ik mij verantwoordelijk voor. Dat zit meer in mijn hoofd, de nul geeft mij namelijk meer voldoening dan zelf scoren", zegt de Spanjaard stellig.

Lees meer:
0 reacties