'Wij moeten proberen om het stadion stil te krijgen''

Branco van den Boomen verruilde FC Eindhoven deze zomer voor De Graafschap. De 24-jarige middenvelder speelt met de Superboeren tegen NAC Breda. Van den Boomen vindt beide clubs vergelijkbaar.

"NAC en De Graafschap zijn een beetje dezelfde soort clubs. Ze hebben allebei een trouwe achterban. NAC en De Graafschap zijn aan elkaar gewaagd, in alle opzichten", begint Van den Boomen in gesprek met De Klok. "Excelsior, SC Cambuur, NAC en De Graafschap. Dat zijn de vier teams voor promotie, denk ik. Het is nog vroeg in het seizoen, maar ik verwacht dat die vier teams aan elkaar gewaagd zijn. Laten we kijken wie de twee beste teams zijn."

Van den Boomen verwacht een gelijkwaardige competitiewedstrijd maandagavond. "Het is wel de topper, vind ik. Qua achterban zijn dit de twee grootste clubs van de competitie. Ik kijk er zeker naar uit. Ik heb een keer eerder tegen NAC gespeeld, de sfeer is daar altijd goed. Dat geeft motivatie. Wij zullen hoogstwaarschijnlijk een vol uitvak meenemen, die brengen ook altijd sfeer met zich mee. Dit zijn wel de wedstrijden waar je naar uitkijkt. De sfeer maakt de wedstrijd, maar natuurlijk gaan we proberen om het stadion stil te krijgen."

"Ik verwacht dat allebei de teams van hun eigen kracht uitgaan. Ik ben benieuwd wie het spel naar zich toetrekt. De kwaliteiten van NAC liggen voorin. Onze taak is om het spel op de helft van NAC te spelen en van daaruit ons positiespel te spelen waar wij goed in zijn. Dan hoop ik dat wij uiteindelijk te sterk zijn. Ik denk dat wij met 2-0 winnen.”

 

Lees meer:
0 reacties