Brood: ''Ik ben een trainer die voor alles of niets gaat''

0
Brood: ''Ik ben een trainer die voor alles of niets gaat''

Ruud Brood is niet de trainer die in het slot van de wedstrijd een slag om de arm houdt. Dat liet de coach van NAC vorige week duidelijk blijken in de competitiewedstrijd met Go Ahead Eagles. 

"In zo’n wedstrijd ben ik een trainer die voor alles of niets gaat, helemaal met het publiek erachter. Met het gevaar dat we kunnen verliezen, dat besef ik ook wel", vertelt Brood in gesprek met BN DeStem. "Tegen Go Ahead had Riera een dik oog. Zet ik er dan een verdediger bij om het punt te koesteren? Of breng ik een aanvaller en gaan we voor de overwinning?"

"Ik kies voor het laatste, omdat daar onze kracht ligt", vervolgt Brood. "Helaas pakte het niet goed uit. Dat Go Ahead kon counteren, komt door onze fouten. De uitvoering was niet goed." NAC bleef tegen de Deventenaren op een gelijkspel steken.

De wedstrijd had ook heel anders kunnen verlopen, zo meent Brood. "Als de VAR er tegen Go Ahead Eagles was geweest, hadden zij met tien man komen te staan. Ik zei tegen de vierde man: ‘Het oog van Riera bloedt. Elleboog, zuiver.’ Daar heb ik geen VAR voor nodig. Hij was verbaasd: ‘Nou, dat je dat ziet.’ De scheidsrechter had al geel getrokken en zei na afloop: ‘Als ik bloed had gezien, had ik rood gegeven.’ Daar zijn we niet gelukkig mee."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!