Van der Ven met vertrouwen naar Breda: ''Waarom zou dat niet kunnen?''

Erik van der Ven, trainer van FC Den Bosch, is bekend met de reputatie van een Avondje NAC, maar reist niet met angst af naar het Rat Verlegh Stadion.

"Natuurlijk niet. Als speler zijn dit de mooiste wedstrijden om te spelen", aldus Van der Ven in het Brabants Dagblad. "Bovendien hebben wij een goede reeks wedstrijden achter de rug, waarin we meestal de bovenliggende partij waren. Vorige week nog tegen een sterke ploeg als De Graafschap (2-2, red.)."

Van de laatste twaalf competitiewedstrijden werd maar één keer verloren, maar eindigden er wel zeven in een gelijkspel. "Maar in de meeste van die wedstrijden waren wij wel de betere ploeg", zegt de coach die tegen NAC Breda niets aan zijn tactiek wil veranderen. "Tegen De Graafschap maakten wij het spel, waarom zou dat dan niet tegen NAC kunnen?"

De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen in Breda, was op 26 augustus 2016. Als assistent zag Van der Ven de wedstrijd eindigen in een doelpuntloos gelijk spel. "Dat was toen een hele goede wedstrijd van onze kant. De beelden van die wedstrijd hebben we dat seizoen nog vaak laten zien als voorbeeld van hoe het moet", vertelt hij.

Van de elf basisspelers destijds, is er vanavond niemand bij. Nick Leijten (vanavond reservedoelman) en Oussama Bouyaghlafen (vanavond linksbuiten) bleven toen negentig minuten op de bank zitten. Luuk Brouwers begon destijds in de basis en Jordy van der Winden viel in, beide spelers zijn echter nu geblesseerd. Daarnaast mist Van der Ven ook Alexander Laukart, Jizz Hornkamp, Ryan Trotman en Christophe van Zutphen. 

Vermoedelijke opstelling:?Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen.

Lees meer:
0 reacties