Verbeek kent Avondje NAC: ''Dat zou helemaal geweldig zijn''

Van 2012-2014 en 2015-2017 kwam Danny Verbeek uit voor NAC Breda. Vanavond keert hij met FC Den Bosch terug.

Verbeek weet als geen ander wat een Avondje NAC inhoudt en heeft zijn teamgenoten dus ook uitgelegd wat dat inhoudt. "Hoe de fans daar tekeer kunnen gaan, dat is echt imponerend. Als speler van NAC kun je daar echt beter van gaan spelen", zegt hij in gesprek met het Brabants Dagblad.

De bevlogenheid van de NAC-aanhang kan echter ook in het voordeel van de tegenstander werken, zo weet Verbeek. "Dat heb ik mijn ploeggenoten ook verteld", vervolgt de aanvaller. "Die ambiance is fantastisch. En het is als tegenstander natuurlijk helemaal geweldig als je er voor zorgt dat die Bredase fans hun ploeg niet meer toezingen, maar gaan fluiten.”

De carrière van Verbeek begon bij Den Bosch en hij voelt zich het meeste verbonden met die club, maar zijn grootste succes behaalde hij bij de tegenstander van vanavond: de promotie in 2017. "Wat een feest was dat. En ja, dat is voor mij eigenlijk de ultieme droom. Om zoiets ooit nog eens met FC?Den Bosch te beleven. In mijn geboortestad", aldus de oud-NAC speler. "Bloed is dikker dan water, zeggen ze dan. Dat zou echt fantastisch zijn. Maar eerst vanavond maar eens winnen in Breda."

Lees meer:
0 reacties