Verschueren terug op het middenveld: ''Hij is ook duidelijk geweest''

Onder Ruud Brood werd Arno Verschueren omgeturnd tot rechtsback, bij Willem Weijs mag hij weer op zijn vertrouwde middenveld plaats nemen.

"Op de een of andere manier moest ik dat accepteren, voor het team mijn best doen en het zo goed als het kon invullen. Ik ben geen echte verdediger, dus dat zijn moeilijke situaties. Dat was natuurlijk niet echt leuk", vertelt Verschueren in BN DeStem. "Dan nog moet ik mijn best blijven doen, alleen is dat soms moeilijker op een positie die mij minder ligt."

"Ook aan Tom (technisch directeur Tom Van Den Abbeele, red.) heb ik dat nu aangegeven", vervolgt de aanvoerder. "Het beste speel ik op het middenveld. Daar heb ik afgelopen week gesprekken over gehad met de trainer. Hij is ook duidelijk naar mij geweest: Ik vind jou een middenvelder, zei hij."

"Ik zal vanaf nu wel aangeven dat rechtsback misschien niet de beste keuze is", geeft de middenvelder toe. "Ik heb gesproken met jongens die in het verleden soortgelijke situaties hebben gehad. Zij zeggen dan: Het is best goed dat je dat kan, maar het is ook wel lastig voor jezelf, je brengt jezelf daarmee in de problemen. Dat soort situaties heb ik daarom liever niet meer, dan speel ik liever op een positie waar ik mij ook goed bij voel."

Niet alleen vanwege de positiewisseling is Verschueren positief over Weijs. "Willem is iemand met heel veel voetbalverstand die het ook echt kan overbrengen, dat hebben we op trainingskamp al gemerkt. Veel intensiteit, kort werk, zoeken naar de ruimtes. Maar we moeten ook zelf nadenken en oplossingen zoeken", aldus Verschueren.

"Qua trainingen steken we er veel van op. Overal zit er bij hem een goed idee achter waar we van bijleren. Bij iedereen is de switch van de trainerswissel vrij snel gemaakt, we hebben een positief gevoel bij Willem", besluit de Belg.

Lees meer:
0 reacties