Weijs: ''Enkelen hebben de potentie om bij een grote club te spelen''

0
Weijs: ''Enkelen hebben de potentie om bij een grote club te spelen''

NAC Breda begint vanavond aan de tweede seizoenshelft en is er klaar voor om zichzelf te revancheren op de slechte tweede periode.

"We willen uitstralen dat we klaar zijn voor de tweede seizoenshelft en laten zien wat wat bij NAC hoort: mouwtjes opstropen, gretig zijn, ambitieus en dat de spelers zichzelf profileren en aan heel Nederland laten zien dat ze goed kunnen voetballen", aldus Willem Weijs.

"Want er zit echt wel talent in deze groep", vervolgt de interim-trainer bij BN DeStem. "Alleen dat is er de afgelopen weken en maanden om verschillende redenen niet uitgekomen."

"Als je kijkt naar individuen, vind ik dat wij een aantal prima spelers hebben waarvan de lat, zonder op namen in te gaan, niet bij NAC zou moeten liggen", gaat hij verder. "Dat wil zeggen dat het jongens zijn die potentie hebben om in Nederland door te groeien of misschien wel bij een grotere club in Nederland of in Europa."

Die stap heeft Weijs de laatste maand ook gemaakt door voor het eerst voor de groep te staan als hoofdtrainer. "Meer aandacht, meer pers. Dat was ik niet gewend vanuit de jeugd", blikt hij terug op de stap. "Het is extra belasting, maar het kost mij geen extra energie omdat ik het leuk vind om te doen en omdat ik weet dat het erbij hoort."

"Ik heb ervoor gekozen om dit te gaan doen. Uiteindelijk zit ik in een traject waarbij ik hoop dat ik zelf ooit op dit niveau kom te staan. Dan is het goed om te ervaren hoe het eraan toe gaat", besluit Weijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!