''Voor de spelers is het speciaal, maar mij gaat het om de punten''

0
''Voor de spelers is het speciaal, maar mij gaat het om de punten''

De eerste competitie wedstrijd van NAC Breda staat vanavond op het programma tegen Helmond Sport, de club waarmee samengewerkt wordt.

Zo zijn er bij de Helmondse club twee NAC-huurlingen te vinden: Daan Klomp en Diego Snepvangers. Eerstgenoemde zal vermoedelijk starten, voor de laatste komt de wedstrijd in verband met een blessure nog te vroeg.

Wel bij de wedstrijdselectie zit Bodi Brusselers, die op amateurbasis is overgenomen van NAC. Ook in de staf is het resultaat van de samenwerking te zien. Assistent Frank van Kempen werkte bij NAC en stagiaire Rob Penders is een clubicoon van de Parel van het Zuiden.

"De wedstrijd tegen NAC leeft hier zeker", merkt Wil Boessen. "Die jongens hebben het er veel over. Dat maakt het wel speciaal voor hen, maar voor mij gaat het vooral om de punten." En die punten kan Helmond Sport meer dan goed gebruiken met de huidige negentiende plek. "Dat moet beter, de lat gaat omhoog. Spelers moeten er niet genoegen meer mee nemen dat ze ‘maar’ met 1-2 verliezen. We moeten scherper zijn."

De hoofdtrainer eist nu progressie, zeker met de komst van Jordy Thomassen. "Het is altijd afwachten hoe het gaat lopen, maar de eerste indruk is positief. Jordy past ook goed in de groep", zegt Boessen, die niet kan beschikken over keeper Senne Vits, Bram Zwanen en Diego Snepvangers, in het Eindhovens Dagblad.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!