Van Hooijdonk: ''Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk''

0
Van Hooijdonk: ''Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk''

Sydney van Hooijdonk brak dit jaar echt door bij NAC Breda, hij is echter nog helemaal niet zolang actief bij een profclub. Pas op zijn zestiende werd hij gescout, door NAC Breda.

"Qua talent stak ik er nooit bovenuit. Daar ga ik niet moeilijk over doen. Zo is het gewoon. Maar ik heb altijd keihard geknokt", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Zo ben ik veel concurrenten voorbijgegaan. Zo moet ik dat de rest van mijn carrière ook blijven doen."

"Binnen NAC waren de mensen verdeeld over mijn komst. Het was net-wel, net-niet. Uiteindelijk mocht ik toch komen", gaat hij verder. "Dat zit altijd wel in mijn hoofd. Bewijzen dat ik geen twijfelgeval ben."

Als jonge speler is het erg wennen in het profvoetbal, zeker als het dan zo onrustig is als bij NAC het afgelopen half jaar. Gelukkig heeft hij een vader met ervaring. "Op die momenten is het heel fijn om een vader te hebben die precies weet hoe het is als jonge speler", aldus Van Hooijdonk. "Iedereen kan van alles tegen je zeggen, maar aan hem heb ik écht wat. Van de één neem je makkelijker dingen aan dan van de ander, hè."

Maar het hebben van een bekende vader heeft ook zijn nadelen erkent de aanvaller. "Soms is het wel eens vervelend dat het altijd weer om die vergelijkingen gaat. Dat op zich is niet zo heel erg, want ik zie mijn vader zeker als een voorbeeld en ik ben trots op hem. Maar de vergelijking gaat dan vaak zo: de 30-jarige Pierre die bij Feyenoord de leider was en de 19-jarige Sydney bij NAC. Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Maar ik weet dat veel mensen het ook positief bedoelen."

"Mensen zeggen dat ik nu verder ben dan mijn vader toen hij 19 was. Uiteindelijk heeft hij een prachtige loopbaan gehad en zelfs op een WK gespeeld met Oranje. Ik wil vooral slagen, omdat mensen mij waarderen als de voetballer die í­k ben. Niet vanwege mijn achternaam", besluit Van Hooijdonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!