VIDEO | Samenvatting: NAC Breda stunt tegen PSV in bekertoernooi

NAC Breda heeft vanavond weten te verrassen in het KNVB Bekertoernooi. In het Rat Verlegh stadion werd PSV met 2-0 verslagen.

PSV begon iets sterker aan de wedstrijd dan NAC, maar enorme kansen leverde het niet op voor de Eindhovenaren. Ook NAC kreeg niet veel klaargespeeld, en dus werd er gerust met de 0-0 stand nog op het scorebord.

NAC kwam beduidend beter uit de catacomben en binnen tien minuten in de tweede helft kwam het op voorsprong. In twee pogingen zette Othmane Boussaid de Bredanaars op voorsprong. Kort daarna werd het alleen maar erger voor PSV. Timo Baumgartl haalde de doelpuntenmaker van de 1-0 naar de grond en kreeg een directe rode kaart.

Twintig minuten voor tijd leek NAC de wedstrijd al in het slot te gooien. Ivan Ilic schoot de bal via het been van Jorrit Hendrix achter Lars Unnerstall.

Met deze overwinning gaat NAC door naar de kwartfinale van het bekertoernooi. Het zal afreizen naar AZ, op 11, 12 of 13 februari.