Hyballa vernieuwt: ''Tegen Oss proberen we het met twee spitsen''

Peter Hyballa staat vanavond voor het eerst langs de lijn als trainer van NAC Breda. De trainer is energiek en enthousiast en heeft bovendien grootse plannen met de Parel van het Zuiden. 

"De club, de fanatieke supporters, de jonge spelers waar ik mee kan werken; dat is wat ik wil. Vorige zomer voorronde Europa League, nu eerste divisie. Ik heb geen carrièreplanning meer", begint Hyballa in gesprek met BN De Stem. "Ze willen heel graag en stellen veel vragen. Ze krijgen altijd antwoord van mij, maar dan moet het ook duidelijk zijn. Het moet hier geen quizshow worden." 

Onder Hyballa komt een heel andere manieren van voetballen aan bod. "Er is geen diepte. Als ze in de box komen, blijven ze staan. Er komt geen volgende move; geen tweede bal, geen derde bal. Er zijn geen ugly goals, want ze schieten niet. Wij hebben gezegd dat we geen positiespelvoetbal willen. Tegen Oss proberen we het daarom met twee spitsen. Als de spits voelt dat hij naar de vleugel moet, krijgt hij die vrijheid", betoogt de trainer. 

Lees meer:
0 reacties