Hyballa: ''Ik heb alleen gezegd: niet kapot drinken en niet kotsen''

Peter Hyballa heeft genoten van het carnaval in Breda. De trainer van NAC Breda vindt niet dat hij hiermee een slecht voorbeeld heeft gegeven aan zijn spelers.

"Van Hecke keek mij aan. Ik zeg: proost. Ik ben geen politieman die zegt: jij hebt twee bier gedronken, jij drie. Ik heb alleen gezegd: niet kapot drinken en niet kotsen. Ik heb een paar biertjes gedronken, de spelers ook. Ik heb zelfs gedanst, hoewel ik een slechte danser ben. Ze hebben gezien: de trainer is geen controleur. Doe wat je zelf wil. Na twee uurtjes ben ik naar huis gegaan. ‘Wat jullie nu doen, kijk maar’, zei ik", aldus Hyballa in gesprek met BN De Stem.

Hyballa is naast het voetbal ook nog een ander iemand, verklaart hij. "Naast voetbaltrainer ben ik ook mens, ik wil de cultuur van Breda leren kennen. Tijdens carnaval heb ik met veel supporters gesproken, vooral over Feyenoord. Als ik niet naar de kroeg ga, kan ik niet praten. In de kroeg leer je mensen kennen. Ik kan niet altijd met voetbal bezig zijn en het voor de zoveelste keer over restverdediging hebben. Dat is voor mij niet de sleutel tot succes."

Lees meer:
0 reacties