Update: Soap Beugelsdijk nog niet ten einde, aanklager in hoger beroep

Update: Soap Beugelsdijk nog niet ten einde, aanklager in hoger beroep

Tom Beugelsdijk moet vrezen voor een schorsing. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de vermeende elleboogstoot die de verdediger van ADO Den Haag zaterdag uitdeelde.

Beugelsdijk raakte NAC-verdediger Pablo Mari met zijn elleboogstoot. De aanklager betaald voetbal gaat nu kijken of er opzet in het spel is. Mocht dat het geval zijn, dan kan Beugelsdijk een schorsing tegemoet zien.

ADO Den Haag en Beugelsdijk, die de winnende goal maakte in Breda, hebben tot dinsdag 10.00 uur de tijd om te reageren naar aanleiding van het onderzoek.

Update 1: De aanklager betaald voetbal wil Beugelsdijk voor vier (!) wedstrijden schorsen. ADO Den Haag heeft het schikkingsvoorstel afgewezen. 

Update 2: ADO Den Haag is Tom Beugelsdijk mogelijk nog langer kwijt. De aanklager betaald voetbal heeft besloten de eis te verhogen en wil Beugelsdijk vijf duels onvoorwaardelijk schorsen. De uitspraak volgt vrijdagochtend.

Update 3: Tom Beugelsdijk wordt toch niet geschorst. De verdediger van ADO Den Haag is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. De commissie acht het niet bewezen dat de ADO Den Haag-speler zijn tegenstander Pablo Mari van NAC Breda bewust een elleboog heeft gegeven, meldt Omroep West. Mari heeft Beugelsdijk ook verdedigd.

Update 4: De zaak rond Tom Beugelsdijk is nog niet ten einde. De aanklager betaald voetbal gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak de vrijspraak van de ADO-verdediger, zo meldt Omroep West.

Lees ook:
Reacties ›