'Ik ben zo trots dat ik in de geschiedenisboeken van de club sta''

Eric Botteghin speelde bij NAC Breda en FC Groningen voordat hij naar Feyenoord ging. Het winnen van de beker was voor hem absoluut het hoogtepunt van zijn tijd bij FC Groningen.

"Ik ben zo trots dat ik in de geschiedenisboeken van de club sta", vertelt Botteghin in gesprek met RTV Noord. "Het was de eerste prijs in de historie van de club, maar ook mijn eerste prijs in mijn carrière", zegt Botteghin. "Mijn vader was speciaal overgevlogen vanuit Brazilië om de finale mee te kunnen maken. Hij heeft altijd in me geloofd en was zo enorm trots op me. Ik had mijn thuisland verlaten om dit soort momenten mee te maken. Als dat dan gebeurt, is het echt heel mooi. Maar dan weet je ook dat het het waard is geweest."

De verdediger herinnert zich nog goed hoe het ging: "Toen we het veld opliepen, kreeg ik echt kippenvel. Nu weer trouwens, als we het er zo over hebben", zegt Botteghin. "Het halve stadion was groen gekleurd, echt prachtig. Van die finale heb ik ook echt elke seconde genoten. Van zenuwen had ik geen last."

De mandekker blijft emotioneel en spreekt met een nostalgisch verlangen over vergane tijden. "Juist in tijden zoals deze. Ik heb nog best veel filmpjes van de huldiging in het Stadspark. Toen ik de microfoon pakte, staken de fans fakkels af en scandeerden ze allemaal mijn naam. Ik krijg nu alweer kippenvel".

Lees meer:
0 reacties