''In Nederland zijn er enkele clubs die zich niet correct gedragen''

0
''In Nederland zijn er enkele clubs die zich niet correct gedragen''

Hoewel er een 'historisch' akkoord over salariskorting in het profvoetbal ligt betekent dat nog niet dat alles nu goed geregeld is. 

Zaakwaarnemer Revien Kanhai ziet wel een aantal problemen. "Waar is het geld voor bedoeld? Waar gaat het naar toe? Ligt er een plan om de rest van het personeel te helpen en is er alleen een afdracht nodig zolang het stadion leeg is?", zegt de belangenbehartiger van Forza Sports Group tegen het Eindhovens Dagblad

In Engeland is er in een aantal gevallen sprake van dat clubs het ingehouden salaris in de toekomst weer teruggeven, zogenaamde 'deferrals'. "Als er transferwinsten worden geboekt of als het publiek terug mag keren en er weer voldoende inkomsten zijn. In Nederland zijn er helaas enkele clubs die zich niet correct gedragen naar de speler toe. Ze dreigen met sancties. Maar het is een onjuiste strategie van clubs om te dwingen, men moet gaan beseffen dat we samen uit de crisis moeten gaan komen en dus gezamenlijk oplossingen moeten vinden."

De zaakwaarnemer geeft aan dat er in Duitsland bijvoorbeeld goed samengewerkt wordt. "Bayern München en Borussia Dortmund laten blijken dat een sterke competitie voor hen belangrijk is. In Nederland kijken clubs toch meer naar zichzelf, maar ook Ajax en PSV hebben er last van als er straks clubs omvallen. Ze hebben er belang bij dat het niveau hoog blijft. Dus samenwerken is het devies."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!