Sprangers aan vooravond van debuut Haïti: ''Juist als je angst hebt, gaat het mis''

Richelor Sprangers kan komende dinsdag zijn debuut maken voor Haïti. De talentvolle aanvaller van NAC Breda is opgeroepen voor de oefeninterland tegen Japan, maar speelde donderdag nog gewoon mee tegen Waasland-Beveren.

"Waarom niet?", reageert Sprangers in gesprek met BN DeStem. "Deze wedstrijd niet meer spelen omdat een blessure mogelijk die trip naar Japan in gevaar zou brengen, zo zit ik niet elkaar. Je moet zonder angst spelen. Juist als je angst hebt, gaat het mis."

De negentienjarige aanvaller is blij met de uitnodiging van Haïtiaanse bondscoach. "Nu ik met NAC in de eredivisie speel en een profcontract heb, mag ik van hem laten zien wat ik kan in het eerste elftal van Haïti. Dat is toch hartstikke mooi?", aldus Sprangers, die benieuwd is hoe het is om voor Haïti in Japan te spelen.

"Dit is de eerste keer dat ik mee mag", geeft hij aan. "Ik heb nog niet eens meegetraind met de selectie. De namen van de spelers ken ik niet uit mijn hoofd. Ik weet wel dat de meeste óf in de Amerikaanse MLS-competitie spelen óf in de Franse tweede divisie. Dat niveau ligt dus hoog voor mij, maar dat is alleen maar mooi. Dan kan ik me optrekken aan die jongens en zo snel mogelijk laten zien wat ik kan."

Lees meer:
0 reacties