NAC-huurling debuteert in Jupiler League: ''Ik ben blij dat ik deze kans krijg''

NAC-huurling debuteert in Jupiler League: ''Ik ben blij dat ik deze kans krijg''

Sven van der Maaten debuteert vanavond in het betaalde voetbal. De 23-jarige doelman, die door NAC Breda verhuurd wordt aan Telstar, staat voor het eerst onder de lat in een competitiewedstrijd. Hij vervangt Rody de Boer, die opgeroepen is voor Oranje onder 20.

Van der Maaten, die al 44 keer bij een competitieduel op de bank zat, staat te popelen om zijn eerste officiële minuten in de Jupiler League te maken. "In de beker tegen VVSB (4-1, red.) maakte ik mijn debuut, maar dat verliep niet zoals ik had gehoopt", zegt de sluitpost in gesprek met IJmuider Courant. "Het was lang onduidelijk of Rody met het Nederlands elftal zou meegaan. De trainers hebben mij steeds op de hoogte gehouden. Ik ben blij dat ik deze kans krijg, want ik ben naar Telstar gekomen om speelminuten te maken."

Telstar-trainer Mike Snoei denkt dat Van der Maaten er zal staan. "Sven is ook gewoon een goede doelman en hij is klaar om zijn debuut te maken", aldus Snoei, die dubbele gevoelens heeft bij de afwezigheid van De Boer. "Ik vind dat we als Telstar zijnde ook gewoon trots moeten zijn dat Rody wordt gezien als de beste keeper in zijn leeftijdsklasse. Dat hij wordt uitgenodigd, is ook reclame voor Telstar. Aan de andere kant spelen wij tegen Volendam en is onze keeper op stap."

Lees ook:
Reacties ›