Groenendijk: ''NAC heeft het op die manier heel netjes gedaan, zo hoort het ook''

Groenendijk: ''NAC heeft het op die manier heel netjes gedaan, zo hoort het ook''

ADO Den Haag moet nog altijd vrezen voor een schorsing van Tom Beugelsdijk. De tuchtcommissie van de KNVB sprak de verdediger vrij na zijn elleboogstoot tegen NAC'er Pablo Mari, maar de aanklager betaald voetbal gaat in beroep tegen de vrijspraak.

Tegen Beugelsdijk was in eerste instantie vier wedstrijden schorsing geëist. Donderdag werd de eis zelfs verzwaard tot vijf wedstrijden, nadat ADO Den Haag in beroep was gegaan. De aanklager legt zich niet neer bij de vrijspraak. "De aanklager heeft zeker niets te doen dit weekend", aldus trainer Fons Groenendijk tegenover Voetbal International.

De tuchtcommissie koos voor vrijspraak, omdat er behalve de tv-beelden nergens bewijs is. Mari legde geen belastende verklaring af. "NAC heeft het op die manier heel netjes gedaan", vindt Groenendijk. "Zo hoort het ook. Ik ken Tom als een goudeerlijke jongen. Als hij zegt dat hij vol voor de bal ging en niet eens wist dat er iemand bij hem in de buurt stond, dan geloof ik hem op zijn woord. Daarom vond ik het ook niet raar dat hij werd vrijgesproken. Ik was namelijk behoorlijk geschrokken van de strafeis. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren, dat de aanklager in beroep gaat is ook voor mij een verrassing."

Lees ook:
Reacties ›