'Paar jaar geleden zorgde Roda er in Breda voor dat NAC naar de Jupiler League ging''

De degradatiekraker tussen NAC Breda en Roda JC staat zondagmiddag op het programma. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de Eredivisie. Kevin van Dessel verwacht een gespannen wedstrijd.

"Ik verwacht weer een echt avondje-NAC. Stijn Vreven zal willen dat zijn ploeg er vol opklapt en dus zal het een mooie wedstrijd gaan worden", verwacht de oud-voetballer van NAC. "Beide ploegen zullen met het mes tussen de tanden gaan spelen. Bij een overwinning is NAC dichtbij handhaving, terwijl Roda moet winnen om van de laatste plaats af te komen", zegt Van Dessel in gesprek met ELF Voetbal.

Van Dessel ziet NAC vanwege het thuisvoordeel als favoriet, maar denkt dat Roda JC de drie punten gaat pakken. "Ik ga voor een 1-2 uitslag. Ik kies de kant van Roda. Bij NAC is het voor mij allemaal begonnen, maar in Kerkrade heb ik veel langer gespeeld. Bovendien heeft Roda de punten het hardst nodig."

De ontmoeting tussen beide ploegen kent een bijzondere geschiedenis. “Een paar jaar geleden zorgde Roda er in Breda voor dat NAC naar de Jupiler League ging. Dat zullen de fans ook niet vergeten zijn. Het is een wedstrijd met veel historie."

Lees meer:
0 reacties