'De president van de club kwam om duidelijk te maken hoe belangrijk een overwinning was''

De inmiddels 33-jarige Dustley Mulder sloot zijn profcarrière af bij NAC. In een opvallende loopbaan heeft hij veel meegemaakt.

Na Utrecht, Feyenoord, Excelsior en RKC lag er voor Mulder een mooi avontuur in het verschiet. Hij vertrok naar de Bulgaarse topclub Levski Sofia. ''Een prachtig land, we hebben daar rustig gewoond en het leven was goed'', vertelt hij in BN/DeStem. ''Die mensen leefden voor het voetbal. Als je won was je de held, maar als je verloor kreeg je dat ook te horen.''

''Het is hier onvoorstelbaar, maar daar kwam de president van de club naar je toe om duidelijk te maken hoe belangrijk een overwinning was'', vervolgt Mulder. Een conflict bij Levski zorgde er echter voor dat hij in 2014 vertrok. ''De technisch directeur vond het de schuld van de buitenlandse spelers dat we ons niet kwalificeerden voor de Europa League en zette ons allemaal uit de selectie. Ik mocht later toch weer aansluiten, maar ben na dat seizoen vertrokken."

Na een jaar op Cyrpus te hebben gevoetbald kwam hij terug naar Nederland en tekende hij bij NAC. ''Een mooie club met geweldig publiek. Het is bijzonder om ze te horen zingen, vooral wanneer de B-Side en Vak G over en weer beginnen te roepen roepen'', besluit Mulder. Momenteel is hij trainer bij de amateurclub waar zijn kinderen voetballen.

Lees meer:
0 reacties