Oud NAC-doelman kent heldenstatus voor Italiaanse club

Andries Noppert keept tegenwoordig bij het Italiaanse Foggia en heeft daar inmiddels een heldenstatus. Die heldenstatus kent hij niet alleen bij zijn eigen club, maar ook bij de fans van Parma.

Frosione, de tegenstander van Foggia, kon vrijdagavond promoveren naar de Serie A. Bij winst op Foggia zouden ze promoveren, maar ze kwamen niet verder dan een gelijkspel. ''Dankzij een late gelijkmaker én enkele katachtige reddingen van Noppert bleef Frosinone in eigen huis op een 2-2 gelijkspel steken'', schrijft BN/DeStem.

Omdat nummer drie Parma wel wist te winnen (0-2 tegen Spezia) werden zij uiteindelijk tweede boven Frosione en achter kampioen Empoli. Parma, die in 2015 failliet werd verklaard, is inmiddels drie keer achter elkaar kampioen geworden en dat vierde ze: ''Drie jaar geleden verklaarden ze ons dood, maar ze hadden het verkeerd'', schreven ze op Twitter. ''We zijn er weer!''

Nadat Noppert de strijd verloor van Nigel Bertrams en Mark Birighitti was hij op zoek naar een nieuwe club. In de winterstop tekende hij transfervrij voor Foggia, waarbij hij zelf uiteindelijk twee punten te kort kwam om zelf nog kans te maken op promotie naar de Serie A.

 

45+2st': Straordinaria parata di Noppert che salva su Ciano
?????#ForzaFoggia#BLOVE #Innamoratisempredipiù#FROFOG 2-2@Lega_B

— Foggia Calcio (@FoggiaCalcio) 18 mei 2018

Lees meer:
0 reacties