'Na NAC besefte ik dat ik me niet weer een misstap kon permitteren''

Jari Oosterwijk was in 2017 een half jaar actief bij NAC Breda. Het werd echter geen succes. De spits scoorde slechts 3 keer in 10 officiële wedstrijden. 

"Ik heb nog een half jaartje op huurbasis bij NAC gespeeld, maar dat werd geen succes", aldus Oosterwijk in gesprek met Tubantia. "Je moet de schuld in eerste instantie bij jezelf zoeken. Laten we het er maar op houden dat het van beide kanten niet is verlopen zoals we wilden. Dat kan een keer gebeuren in je carrière."

Terug bij FC Twente ging het niet veel beter voor hem. "Ik was derde spits en heb nooit een serieuze kans meer gehad. Het was om moedeloos van te worden.'' Toenmalig trainer van de Tukkers Gertjan Verbeek was hard voor Oosterwijk in de media nadat de spits een aanbod van Cambuur afsloeg. "Ik kan nog begrijpen dat hij me niet snapte, maar ik vond zijn reactie niet sjiek."

"Ik hoef me toch niet voor alles te verantwoorden", vervolgt hij. "Het leek wel of ik iemand had vermoord. Ik zat in die fase niet zo goed in mijn vel en miste het vertrouwen en de stabiliteit voor zo'n overstap. Als ik ergens naar toe ga, moet ik er volledig achterstaan. Na NAC besefte ik dat ik me niet weer een misstap kon permitteren."

Lees meer:
0 reacties