Brouwers blikt terug: ''Als je hem zag stond je al met 1-0 achter''

Daan Schrijvers, goed voor 22 interlands voor het Nederlands Elftal, staat te boek als één van de beste voetballers uit Breda aller tijden. Op 2 augustus dit jaar overleed het voetbalicoon op 76-jarige leeftijd. Schrijvers leed al enige tijd aan de longziekte COPD.

"Gek genoeg is er nauwelijks aandacht aan zijn dood besteed", vertelt Addy Brouwers, oud-ploeggenoot van Schrijvers. "Hij was een heel faire speler die geweldig kon koppen en een briljante trap had. Als verdediger zocht hij altijd een voetballende oplossing. En hij heeft ook best een heel mooie carrière gehad", voegt Brouwers daar aan toe.

Schrijvers beleefde zijn gloriedagen onder contract stond bij DWS en PSV. De verdediger uit Breda had een basisplek in het Nederlands Elftal en was zelfs enige tijd aanvoerder. Schrijvers viel op door zijn elegante speelstijl en zichtbare zelfverzekerdheid. "Als je hem zag stond je al met 1-0 achter", aldus Brouwers. 

Na zijn carrière als voetballer ontwikkelde Schrijvers zich tot een gerespecteerde zakenman. Zo werkte hij voor Adidas en was hij tot zijn pensioen verkoper van herenkleding. Ook na zijn carrière kwam het grote zelfvertrouwen van Schrijvers goed van pas. "Hij was zelfverzekerd. En kon goed praten. Dat hielp", vertelt zijn zoon Danny Schrijvers.

Lees meer:
0 reacties