NAC-historie moet herrijzen aan de Beatrixstraat: ''Het mag wat groter''

( 0 reacties)
NAC-historie moet herrijzen aan de Beatrixstraat: ''Het mag wat groter''

NAC Breda speelde tussen 1940 en 1996 haar thuiswedstrijden aan de Beatrixstraat en veel supporters weten nog goed dat hier het 'Avondje NAC' is ontstaan.

Tegenwoordig is een klein gedenksteentje echter het enige tastbare dat nog doet herinneren aan deze roemruchte plek. En daar moet volgens Stichting Samen voor NAC verandering in komen.

Zij presenteerden een plan om een van de karakteristieke lichtmasten van destijds op de huidige herdenkingsplek te plaatsen, weliswaar op lantaarnpaalgrootte met aangepast licht. "Daarnaast een tribune. Twee meter breed, oplopend tot zo'n 1,60 hoogte. Het werk zal gemaakt worden van cortenstaal, door het Raamsdonkse Staalmannen", weet BN/De Stem.

De gemeente Breda is enthousiast, maar de buurt moet nog wel instemmen met het beeldbepalende plan. "Het lijkt mij zo groot, te groot voor zo'n klein oppervlak", vreest Erwin van der Meer. "De gedenksteen die er nu ligt stelt inderdaad niet zoveel voor. Het mag wat groter, absoluut. Maar ik ken mensen die er straks op uitkijken, het lijkt mij zo beeldbepalend."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!