''NAC moet geen boekhoudkantoor worden, maar karakterologisch terug naar de basis''

( 0 reacties)
 ''NAC moet geen boekhoudkantoor worden, maar karakterologisch terug naar de basis''

Frank Broers speelde van 1997 tot 2001 bij NAC Breda. De voormalig prof kraakt in gesprek met BN de Stem de beleidsvoering van zijn oude club. 

"Als supporters met bijna niemand meer iets hebben van de selectie, moet je je als beleidsmaker achter de oren krabben. Het is zo plichtmatig. Spelers moeten op basis van strijd worden gehaald. NAC moet geen boekhoudkantoor worden, maar karakterologisch terug naar de basis: mouwen opstropen en om te beginnen vaker de lange bal", begint hij zijn relaas. "Karelse, Van As, Schreuder, Stewart, Salmon en Arveladze wisten donders goed wat het voor de supporters betekende als wij die potjes tegen Willem II eruit sleepten", blikt hij vooruit op het duel met Willem II. 

"Een sliding bij de cornervlag. Dat is NAC. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat spelers op basis van data te horen krijgen of ze goed gespeeld hebben, dat ze genoeg meters gemaakt hebben. NAC is doorgaan totdat je erbij neervalt, letterlijk. Genoegen nemen met een punt, daar word ik dus gek van."

Hij noemt het mentale niveau van de spelers. "Waar zitten zij met hun hoofd? Dat is mijn grootste irritatie. Die 2-2 tegen Fortuna: ze deden alsof ze de Champions League hadden gewonnen. Pak godverdomme de bal en ga eerst die derde maken voordat je voor de B-Side gaat staan. Een punt, met alle respect, tegen Fortuna… Dan ben je in mijn optiek niet met NAC bezig, maar alleen met jezelf. Die gasten weten pas of ze goed gespeeld hebben als ze op hun telefoon kijken. Ze worden van alle kanten gevoed en geprikkeld."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›