''Het was een ontspannen tussendoortje in de strijd tegen de degradatie''

( 0 reacties)
''Het was een ontspannen tussendoortje in de strijd tegen de degradatie''

In 1973 won NAC Breda de KNVB Beker en dit is nog altijd een van de grootste prestaties in de historie van de club. Wel degradeerde de club dit seizoen bijna naar het tweede niveau.

"Het waren bibberige tijden”, aldus Addy Brouwers, toenmalig vleugelaanvaller tegenover BN De Stem. "Ik kan me die competitiewedstrijden niet meer precies voor de geest halen, maar ik weet nog wel dat we ons zorgen moesten maken. Het was een struggle for life. Niet voor niks is halverwege trainer Ben Peeters vervangen door Henk Wullems."

Centrale verdediger Ati Graau­mans kan de bekercampagne zich nog voor de geest halen. "We gingen er onbevangen in. In het jaar dat we de beker wonnen, klopten we onderweg Ajax, Den Haag en Sparta. Drie clubs uit de top vijf nota bene. Zoals het bekertoernooi de laatste jaren leeft bij NAC, deed het dat toen totaal niet. We zagen wel hoe ver we kwamen. Een ontspannen tussendoortje in de strijd tegen de degradatie. Er stond geen druk op. Misschien kwamen we daardoor wel zo ver."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›