Lokhoff geschrokken: ''Abdellaoui had veel respect voor me''

( 0 reacties)
Lokhoff geschrokken: ''Abdellaoui had veel respect voor me''

Voetbaltrainer Ton Lokhoff schrok enorm toen hij hoorde dan een van zijn voormalig teamgenoten, Yassine Abdellaoui, was neergeschoten in Amsterdam. Hij had een goede band met de ex-voetballer toen ze samenspeelden bij NAC.

"Dan schrik je wel even, ja. Ook al zijn we elkaar al een tijd uit het oog verloren", zegt hij tegen De Telegraaf. "Nadat hij van Willem II kwam, heb ik aan het einde van mijn carrière nog twee jaar met hem samengespeeld. Yassine kwam binnen als een jong ventje, een boefje in de goede zin van het woord. Hij had ongelooflijk veel talent, maar heeft helaas niet alles uit zijn carrière gehaald. Hij was eigenlijk nog een kind en had als motto 'lang leve de lol'. Iedereen mocht hem graag."

Lokhoff vond mocht hem zo graag, dat hij een goed woordje voor Abdellaoui deed bij trainer Henk ten Cate toen zijn carrière in een slop was geraakt. "Ik heb Henk ten Cate, de hoofdtrainer die ik toen assisteerde, gevraagd of hij Yassine een laatste kans wilde geven. We wisten hoe ongelooflijk goed hij kon voetballen. Abdellaoui had veel respect voor me, omdat ik in de tijd dat we samen voetbalden aanvoerder én de oudste van het elftal was. We hoopten dat zijn kwaliteiten er nog één keer uit zouden komen, maar dat gebeurde niet", aldus Lokhoff.

"Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren", stelt hij. "Ook doordat ik nu al 4,5 jaar in Duitsland werk. Wat hij daarna allemaal heeft gedaan, weet ik niet. En wat er achter de schietpartij zit natuurlijk al helemaal niet. Maar ik hoop dat het snel goed met hem gaat. Ik herinner me hem als een goede collega."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›