Voormalig NAC-spits kapt ermee: ''Vond het pilske drinken te leuk''

( 0 reacties)
Voormalig NAC-spits kapt ermee: ''Vond het pilske drinken te leuk''

Rudy van Hoek speelde bij NAC Breda samen met Nemanja Gudelj, Alex Schalk en Kenny van der Weg. De spits was gezegend met een flinke dosis talent, maar had niet de mentaliteit om het te redden in Breda.

"Ik vond het pilske drinken te leuk en was niet bereid alles op te offeren voor een bestaan onderin de eerste divisie", zegt Van Hoek tegenover het Brabants Dagblad. Inmiddels is hij de spits van amateurclub Gilze, maar daar stopt hij na dit seizoen. 

"Ik vind de zondagen geweldig, maar de trainingen vallen me steeds zwaarder. Het is lastig te combineren met mijn werk, ik heb een eigen hoveniersbedrijf. Maar je moet wel trainen om te spelen en aan reserve zitten heb ik echt een schurfthekel", legt Van Hoek uit.

In de jaren is Van Hoek er niet fitter op geworden. "Ik heb een buikje gekregen en daarmee de bijnaam 'de Boussaboun van Gilze", grapt hij. "Die extra kilo's helpen me wel in het mentale spelletje, ik zeg vaak tegen verdedigers: 'Ik ga vandaag niet te veel lopen hoor, heb gisteren weer flink wat bier op."

Genieten doet hij nog altijd, ook met een paar pondjes te veel. "Ik won laatst een sprintduel van de tegenstander. Hun trainer riep woedend: Als je zo'n dikzak nog niet aan kan, kom je maar op de bank zitten", besluit Van Hoek lachend.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›