Vreven blikt terug: ''Ik dacht dat ik op de troon gezet zou worden''

NAC Breda beleefde een jaar terug onder Stijn Vreven een prima seizoen in de Eredivisie. De Bredanaren voetbalden aantrekkelijk en wisten handhaving te bewerkstelligen. Desondanks werd Vreven na één seizoen weggestuurd bij de Parel van het Zuiden. 

"Ik ga niet liegen. Ik liep vol goede zin naar het evaluatiegesprek met de directie. Ik wist niet wat ik hoorde", blikt Vreven terug tegenover Voetbal International. "Ik dacht echt dat ik op de troon gezet zou worden. Ik bedoel, toen ik kwam in januari 2017 stonden we negende of tiende in de Eerste Divisie." Met Vreven aan het roer beleefde NAC een weerzinwekkende opmars. "We promoveerden en bleven er daarna ook nog in.

Vreven realiseert zich dat zijn aanvaringen met de arbitrage een grote rol hebben gespeeld in de beslissing van de club. "Natuurlijk waren die schorsingen een smet. Daar ben ik niet trots op. Maar dat kwam meteen op tafel. Dan weet je dat je rugdekking weg is, verder praten heeft dan geen zin. Moet je niet verder willen. Ik kan daarover zeveren, maar die mensen zullen oprecht gedacht hebben dat dit in het belang van de club was. Dat kan ik wel anders zien, maar je moet verder en dan moet je een vent zijn en incasseren."

Hoewel Vreven door de clubleiding van NAC op straat werd gezet, koestert de trainer absoluut geen wrok tegenover de club. "NAC zit voor altijd in mijn hart. Ik pas daar. Ik volg NAC nog iedere wedstrijd en heb echt dagelijks berichten van mensen daar. Ik zal het u nog sterker vertellen: ook bij onze thuisduels zie ik de fans uit Breda steeds", besluit de trainer van Beerschot.

Lees meer:
0 reacties