Van Hooijdonk: ''Ben niet ineens verdwenen of weggelopen''

Pierre van Hooijdonk nam belangeloos zitting in het technisch hart van NAC Breda, maar is inmiddels vertrokken. In gesprek met BN DeStem geeft hij uitleg.

"Mijn werk zit erop", laat de oud-spits weten. "Ik heb NAC geholpen in de zoektocht naar nieuwe spelers. Totdat een technisch manager zou worden aangesteld, zou ik hand- en spandiensten verlenen. Omdat die er nog niet is, heb ik als lid van het technisch hart (met daarin ook coach Mitchell van der Gaag, manager jeugdopleidingen Tim Gilissen en aandeelhouder Cor van Rooij, red.) spelers laten afvloeien en ben ik betrokken geweest bij het sluiten van een aantal deals."

Van Hooijdonk snapt niet dat er nu zoveel ophef kwam. "Iedereen binnen de club weet van de afspraak, daar is niks geheimzinnigs aan", meent hij. "Ik ben niet ineens verdwenen of weggelopen, hou op zeg. Ik vind het waanzinnig dat het gat tussen werkelijkheid en wat geschreven en gezegd wordt zo groot is. Regelmatig ben ik in Zundert en maandag heb ik Jong NAC gezien, ik blijf betrokken. Wat wil men dat ik nog meer doe?"

De oud-speler van NAC Breda kreeg toch de nodige verwijten. "Als ik niet tot het technisch hart toe zou treden, krijg ik het verwijt dat ik geen verantwoordelijkheid neem. Doe ik het wel, word ik vervolgens weggezet als iemand die wegloopt als het hart is opgeheven. Ik heb niks te verbergen, ben voor iedereen aanspreekbaar en heb juist wél mijn verantwoordelijkheid gepakt bij NAC in de wetenschap dat als er klappen komen, zoals nu gebeurt, ik ze opvang. Mensen willen het niet begrijpen."

Lees meer:
0 reacties