''Moest ik even mijn gebrek aan snelheid corrigeren, haha!''

( 0 reacties)
''Moest ik even mijn gebrek aan snelheid corrigeren, haha!''

Met weemoed denkt Rob Penders terug aan zijn tijd als speler bij NAC Breda. De oud-verdediger is momenteel werkzaam als assistent-trainer in Breda.

"Dit waren betere tijden", zegt Penders in gesprek met Voetbal International over een teamfoto uit het seizoen 2001/2002. Samen met Mark Schenning vormde Penders het hart van de defensie. "Ik was halverwege het seizoen 1999/2000 overgekomen van RBC, toen ook NAC nog in de Eerste Divisie speelde."

"In dat half jaar kreeg ik de kans me aan te passen aan het niveau en werden we kampioen. Mijn kracht was dat ik wist wat ik wel en niet kon en gewoon mijn taak uitvoerde als mandekker. Al kreeg ik dat seizoen wel mijn enige rode kaart, uit tegen FC Groningen. Moest ik even mijn gebrek aan snelheid corrigeren, haha!" 

Penders maakte de glorietijden van NAC mee. "Dat maakt me wel trots", vervolgt hij. "Alleen jammer dat ik nooit een echte prijs heb gewonnen. En dat had wel gekund, want we speelden vier keer de halve finale om de beker. Maar we verloren in 2004 van FC Twente na strafschoppen - nadat we bij Ajax én PSV hadden gewonnen - en later van AZ, Feyenoord en nóg een keer FC Twente. Zo'n prijs, dat mis dan ik toch."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!