Lurling blikt terug: ''Daar hadden we nog nooit van gehoord''

( 0 reacties)
Lurling blikt terug: ''Daar hadden we nog nooit van gehoord''

Het is vandaag de dag precies tien jaar geleden dat NAC Breda haar grootste Europese zege ooit boekte. In de voorronde van de Europa League werd Gandzasar Kapan met maar liefst 6-0 afgedroogd. Voormalig NAC-speler Anthony Lurling was in die tijd één van de smaakmakers.

"Kapan-thuis, ja, onder Maaskant... Nee, daar hadden we nog nooit van gehoord. Een ploeg uit Armenië, dat moest je in die tijd simpel overleven, toen nog puur op kwaliteitsverschil. Tegenwoordig kan alles, zelfs tegen ploegen uit Luxemburg", vertelt Lurling in gesprek met BN De Stem.

NAC kende een eenvoudige avond. "De uitwedstrijd (0-2, red.) veranderde daardoor in een soort oefenwedstrijd, al zijn die Europese uitwedstrijden wel de mooie dingen in je carrière. Het hotel, het stadion: het stelde allemaal niks voor. Maar toch, het was een superervaring. Ook voor de supporters. Ik heb daar mijn shirtje nog geruild, dat heb ik thuis ergens liggen", vervolgt de oud-prof.

Uiteindelijk moest NAC haar meerdere erkennen in het Spaanse Villareal. "Dat was een ploeg met onder anderen Diego Godín en Santi Cazorla. Thuis kwamen we met 0-1 achter, toen maakte Tyrone Loran gelijk en verloren we ongelukkig door een snel genomen vrije trap. Uit speelden we met een B-ploeg. Rob Penders, Matthew Amoah en ik zelf bleven thuis om fit te zijn voor de competitie. Daar verloren we met 6-1", aldus Lurling.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 30 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›