'Ik ben toen door het park en de stad naar de Beatrixstraat gerend''

Arno Gabriëls en Ton Cornelissen speelde één seizoen samen bij NAC Breda, maar maakten in dat jaar veel mee. In het NAC-museum halen zij herinneringen op.

De twee spitsen speelden nooit veel samen, maar moesten altijd de strijd met elkaar aan gaan. Zelf dachten ze daar anders over. "Toen jij met Matena voorin stond, mocht ik een paar keer invallen", herinnert Gabriëls zich. "We waren eigenlijk concurrenten, maar ik denk dat we heel goed samen hadden kunnen spelen", vervolgt Cornelissen. "Jij was een echte negen, met specifieke kwaliteiten. Maar het was een keuze van de trainer."

De 55-jarige Cornelissen zat in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor het eerst bij de selectie. "Tijdens die gestaakte wedstrijd, toen een asbak werd gegooid naar de grensrechter (6 oktober 1979, red.) stond ik op de tribune", blikt hij terug. "Toen die 27 minuten uitgespeeld werden mocht ik van Jo Jansen op de bank zitten. We speelden in een leeg stadion, niemand mocht naar binnen. Ze hadden de boel met containers afgezet."

Bij een andere NAC- Feyenoord, kwam Cornelissen in aanraking met de Feyenoord supporters. "Ik had nog geen rijbewijs en moest met de bus vanuit Oosterhout naar het stadion. Kwam ik met mijn NAC-tas aan op het station in Breda, stonden daar honderden Feyenoord-fans", vertelt de oud-spits. "Had ik even niet aan gedacht. Die zaten me achterna tot aan het Valkenberg. Ik ben toen door het park en de stad naar de Beatrixstraat gerend.”

Tegenwoordig zijn beide oud-spelers trainers in het West-Brabantse amateurvoetbal en komen ze elkaar regelmatig tegen.

Lees meer:
0 reacties