Brondeel: ''Ik betreur de manier waarop het allemaal gelopen is''

Jorn Brondeel is weer in beeld bij FC Twente. Door de schorsing van eerste doelman Joël Drommel is de Belg, die in de zomer van 2017 met veel verwachtingen overkwam van NAC Breda, weer even de man om wie het draait onder de lat in Enschede.

Brondeel heeft allesbehalve een gemakkelijke periode achter de rug, als reservesluitpost in Enschede. "Als ik 's maandags naar de club reed, wist ik al voor 90 procent zeker dat ik het weekeinde niet zou gaan spelen", zegt hij in gesprek met TC Tubantia. Toch bleef de goalie strijdbaar. "Ben ik een halve prof of een hele? Ik wil dagelijks op het veld laten zien dat ik een hele ben."

In Breda was Brondeel een gewaardeerde kracht. Toen FC Twente kwam was hij echter snel verkocht. "In België zien we FC Twente nog altijd als één van de grote clubs van Nederland. Daar zeg je geen nee tegen", vervolgt de 26-jarige keeper. "Ik betreur de manier waarop het allemaal gelopen is. Dat is voor mij, voor de supporters, voor de club een heel moeilijke tijd geweest en dat moet je maar zien te boven te komen."

Aan opgeven heeft hij echter nooit gedacht. "Wat mij op de been houdt? Dat is die ambitie en droom om bij FC Twente onder de lat te staan. Ik wil ooit kunnen zeggen: het heeft me verdorie drie of vier jaar gekost, maar ik ben er gekomen. Komt die dag niet, dan komt die niet. Komt die dag wel, dan is het een persoonlijke overwinning", aldus Brondeel.

Lees meer:
0 reacties