''De sfeer doet me denken aan mijn periode bij NAC Breda''

0
''De sfeer doet me denken aan mijn periode bij NAC Breda''

Cyriel Dessers is helemaal op zijn plek bij Heracles Almelo. De oud-spits van NAC Breda, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Utrecht naar de Tukkers, scoorde al zeven keer in dertien officiële duels.

"Sportief gaat het aardig, al had ik er twee meer willen maken. Dan was ik echt tevreden geweest", zegt Dessers in Voetbal International. "Als mens ben ik gelukkig. Dit is een kleedkamer vol gelijkgestemden. Jongens met dezelfde humor en interesses."

Dat was bij zijn vorige club anders. "Bij FC Utrecht heb ik geweldige mensen ontmoet, maar was er meer een hiërarchie. Er waren vedetten of jongens die zich vedetten waanden. Iedereen zocht een plekje op de ladder. Hier maakt het niet uit of je van Ajax of een derdeklasser uit Duitsland komt. Dat is vrij uniek", aldus de Belg. "De sfeer doet me denken aan mijn periode bij NAC Breda."

Dat doet Dessers goed. "Ik ben een sfeergevoelige jongen", meent hij. "Op het veld kan het me niet vijandig genoeg zijn. Ik geniet van een kolkend stadion, supporters die je proberen te intimideren. Buiten de lijnen zoek je gelijkgestemden. Hier heerst een topsportcultuur, maar met oog voor de mensen achter de voetballer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!