''Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren''

0
''Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren''

Umar Sadiq maakte furore in de Eredivisie bij NAC Breda. Inmiddels speelt de boomlange spits bij Partizan Belgrado, waarmee hij het vanavond opneemt tegen AZ Alkmaar.

"Ik hoop ooit terug te keren in Nederland. Ik ben nu 22 en kwam hier toen ik twintig was", vertelt Sadiq aan FOX Sports. "Hier leerde ik veel. Hopelijk keer ik ooit terug, maar in het voetbal kun je het nooit zeggen."

Voor Sadiq is Partizan Belgrado zijn negende club. "Het is zeker niet makkelijk. Je probeert als jonge jongen je droom na te jagen. Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren (Sadiq was gehuurd van AS Roma, red.). Het is niet makkelijk voor mij, maar ik moet blijven gaan. Hopelijk kan ik op een dag settelen en zijn wie ik ben."

De Nigeriaan is op z'n hoede voor AZ. "Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, want AZ is een goed team. Je weet dat het moeilijk wordt omdat ze veel kwaliteit hebben. Ze kunnen de ruimtes bespelen en zijn goed aan de bal. Een aantal spelers is international. Ik weet wat het is om tegen Nederland te spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!