Vertrokken NAC-goalie: ''Meer een collectieve dan individuele spanning''

Sven van der Maaten stond drie jaar onder contract bij NAC Breda, maar maakte nooit zijn debuut. Bij zijn nieuwe club, Telstar, is hij sinds twee wedstrijd basiskeeper. Hij blijft een goed gevoel houden bij zijn oude club.

"Ik heb geen concreet aandeel gehad in de promotie, maar stond wel iedere dag met ze op het veld en voelde me onderdeel van het geheel", zegt Van der Maaten in gesprek met BN de Stem. "Niet zozeer de spanning vanwege de kans dat ik erin kan komen, maar wel de spanning die het team en de club voelden. Meer een collectieve dan een individuele spanning, want die had ik niet."

Van der Maaten heeft sinds zijn vertrek bij NAC Breda nog steeds goed contact met Jelle ten Rouwelaar over zijn debuut bijvoorbeeld. "Van alle keeperstrainers met wie ik gewerkt heb, heb ik met Jelle het meeste contact. Vrijdag heb ik hem nog de samenvatting van mijn wedstrijd gestuurd met de vraag of hij zijn mening wil geven. Onze band is niet ineens verdwenen. Twee weken geleden stuurde hij een berichtje om te vragen of ik nu vast de eerste keeper ben."

"Met Jelle en Brondeel heb ik nergens aanspraak op kunnen maken. Toen ik wegging (augustus 2018, red.) werd Mark Birighitti gehaald, later heeft Karol Niemcyzki zijn debuut gemaakt. Door mijn hoofd schoot wel eens: wat als ik gebleven was? Jammer dat ik mijn officiële debuut niet heb kunnen maken. Iedereen hoopt op jonge leeftijd door te breken, hoewel het met keepers toch iets anders is. In mijn geval is een het lange route geweest."

Lees meer:
0 reacties