'Bij NAC verantwoordelijk voor grootste transfer uit clubgeschiedenis''

Jeffrey van As is begonnen aan een nieuw avontuur bij Roda JC. De technisch directeur vertrok eind december bij ADO Den Haag, waar hij dit seizoen veel kritiek kreeg na goede prestaties de afgelopen jaren.

Eerder ging Van As ook niet door de voordeur weg bij NAC Breda, waar hij tussen 2010 en 2014 werkzaam was. "Weet je, ik denk dat de waardering voor mijn werk vaak pas achter komt", vertelt Van As in Voetbal International. "Neem NAC, waar ik weg weggestuurd toen de club negende in de Eredivisie stond. Ook daar hoorde je: Hij verkoopt te weinig spelers."

Van As heeft een andere waarheid. "Ik was met de overgang van Nemanja Gudelj naar AZ verantwoordelijk voor de grootste transfer in de clubgeschiedenis. Dat besef is er in Breda nu ook wel, hoor. Net als de wetenschap dat je, als je nul kunt uitgeven, niet elke transferwindow voor miljoen verkoopt."

De voormalig technisch directeur van NAC Breda denkt dat er bij de Parel van het Zuiden met een goed gevoel terug wordt gekeken op zijn tijd in het Rat Verlegh Stadion. "Ik spreek nog heel veel NAC-mensen. Je hebt het toch niet zo gek gedaan, hoor ik dan. Zo zal het straks bij ADO ook zijn", voorspelt Van As.

Lees meer:
0 reacties