Van Hooijdonk: ''Echt een van de beste spelers, een geweldenaar''

0
Van Hooijdonk: ''Echt een van de beste spelers, een geweldenaar''

Pierre van Hooijdonk speelde bij clubs als Fenerbache, Benfica, Feyenoord en NAC. In zijn favoriete elftal met alleen teamgenoten kiest de voormalig spits een opvallende nummer 10: Ton Lokhoff. Samen vormden zij in de jaren 90 een droomkoppel in Breda.

"Ton is mijn nummer tien. Wat een speler was dat, zeg", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik was 24 en hij was 34 toen we bij NAC zaten. Dat klikte eigenlijk al meteen heel goed. Je weet op dat moment dat hij goed is, maar je hebt eigenlijk niet in de gaten hoe goed. Later hoor je bij bijvoorbeeld Feyenoord hoe iedereen over hem dacht. Op zijn 34ste was hij echt een van de beste spelers van de Eredivisie, in mijn ogen. Echt een geweldenaar."

Van Hooijdonk kiest als verdedigende middenvelder voor voormalig Feyenoorder Paul Bosvelt. "Samen wonnen we de UEFA Cup, dat zijn dingen die ik nooit meer vergeet. Paul was een echte alleskunner. Hij kon eigenlijk alles en je kon hem overal neerzetten. Als hij in de zestien kwam, was hij dodelijk. Ik vond Paul een van de pijlers van het succes in 2002", aldus Van Hooijdonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!