KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering'' FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk'' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden'' Nederlandse voetbalwedstrijden en trainingen vóór 1 juni niet hervat

Luijckx denkt aan terugkeer: ''Een afsluiting daar zou mooi zijn''

0
Luijckx denkt aan terugkeer: ''Een afsluiting daar zou mooi zijn''

Kees Luijckx was jarenlang een vaste waarde bij SønderjyskE, maar vertrok afgelopen zomer naar Silkeborg. De voormalig verdediger van NAC Breda heeft het goed naar zijn zin, al baalt hij van de corona-break, zo geeft hij te kennen in het Algemeen Dagblad.

"Het was een hele mooie tijd bij SønderjyskE, maar met de trainer had ik op een gegeven moment geen goede klik meer. Er was veel interesse van andere Deense clubs, waarbij ik bij Silkeborg het nieuwe avontuur aan wilde gaan. De club stond onderin, maar wilde wel écht voetballen en dat lukte eigenlijk in de laatste wedstrijden prima. Met vijf punten uit drie duels hadden we de weg omhoog gevonden, totdat die abrupt werd afgebroken", zegt Luijckx

De verdediger laat weten helemaal op zijn plek te zijn in Denemarken. "Als voetballer heb ik mezelf hier hervonden en de waardering is mooi. Sowieso bevalt het ons als gezin heel goed in Denemarken. Een prettig land, met fijne mensen. We hebben op verschillende plekken gewoond en al veel van het land gezien."

Een mogelijke terugkeer naar Nederland behoort ook tot de mogelijkheden. "Ik houd alle opties open, maar Nederland hoort daar ook zeker bij. Ik ben topfit, voel me goed, dus wil met mijn fitheid en vorm nog wel een paar jaar op niveau spelen. Een mooie afsluiting in Nederland zou leuk zijn, maar dan moet het wel van beide kanten goed voelen. Eerst maar eens hier weer aan het voetballen komen. Dat zou betekenen dat het coronavirus verdwijnt. En dat is het allerbelangrijkste."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!