Bayram maakt indruk bij Galatasaray: ''Ik was zo vrij als een vogel''

De bij NAC opgeleide Ömer Bayram (28) is in Turkije uitgegroeid tot basisspeler bij Galatasaray. Vroeger speelde hij als linksback, maar inmiddels is hij een creatieve middenvelder.

Dit seizoen heeft hij al tien assists achter zijn naam staan. ''Mijn hele voetballeven is een transformatie. Linksbuiten, linkshalf, linksback en afwisselend verdedigende of aanvallende middenvelder'', vertelt hij tegenover BN de Stem. Dat hij het nu zo goed doet in Istanbul is een groot contrast met zijn eerste seizoen aan de Bosporus. In 2018 maakte hij voor vier ton de overstap van Akhisarspor, maar in het begin ging het niet zoals hij wilde.

''Het was wennen. Ik wilde te graag bij de club waar ik als kind van droomde. Dat heeft een beetje tegen me gewerkt. Toch ben ik altijd blijven geloven in wat ik kan met als gevolg een top seizoen. Ik was zo vrij als een vogel, heb mijn lessen geleerd en ben mentaal en fysiek sterker geworden. Vorig jaar wilde ik alles perfect doen en blokkeerde ik. Nu voelde het weer aan als de tijd dat ik op pleintjes speelde en panna’s uitdeelde'', besluit hij tevreden.

Lees meer:
0 reacties