Maaskant: ''Dan werd de koffer met dollars tevoorschijn gehaald''

0
Maaskant: ''Dan werd de koffer met dollars tevoorschijn gehaald''

Edin Spreco is afgelopen week op 73-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van NAC Breda was een van de drie Joegoslavische spelers in het NAC-elftal uit het seizoen 1975/1976. Eerder overleed Miroslav Vardic al.

Voormalig NAC-trainer Bob Maaskant bewaart goede herinneringen aan Spreco. "Voetbaltechnisch was het een kanjer, eentje met een fantastische techniek en uitstekend schot. Hij was alleen een beetje lui. Omdat hij te weinig arbeid leverde, is hij na een seizoen weer vertrokken", zegt Maaskant in gesprek met BN DeStem.

Spreco kwam in beeld door een tip van Nikola Budisic. "Ik stapte op vervolgens op het vliegtuig om een speler te gaan bekijken. Voor de onderhandelingen ging ik overigens nooit alleen, er was altijd een bestuurslid mee", aldus Maaskant, die de onderhandelingen op de Balkan nog goed kan herinneren.

"Meestal zaten we met een man of tien aan tafel", geeft hij aan. "Kwam je er niet uit, werd de koffer met dollars tevoorschijn gehaald en en contant afgerekend in de plaatselijke pub. Geen idee hoe ze dat onderling verdeelden."

"We namen Spreco destijds na het afrekenen gelijk mee. Laten we zeggen dat NAC destijds rond de ton in guldens betaalde, in die orde van grootte. Voetballers van dat niveau waren in Joegoslavië beter en goedkoper dan in Nederland", besluit Maaskant.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!