Vreven over promotie: ''Het NAC-dna was daar in overvloed aanwezig''

0
Vreven over promotie: ''Het NAC-dna was daar in overvloed aanwezig''

Bij NAC Breda staat Stijn Vreven bekend als de man die de club de Eredivisie in kreeg. In zijn biografie wordt er onder andere terug gekeken op zijn tijd bij de Parel van het Zuiden.

"Het werd een succesverhaal. Dat mag ik toch wel zeggen", zegt Vreven zelf in het boek, waarin onder andere terug geblikt wordt op de finale van de play-offs. "En dan gebeurde het. Magisch moment! Dat hele stadion ging als één man achter het team staan. Het was zó indrukwekkend."

In Breda werd het 1-0, in Nijmegen 1-4. De trainer was in tegenstelling tot de rest van het seizoen de rust zelfde tijdens deze wedstrijden. "Relaxt op de bank zitten tijdens een wedstrijd is iets wat ik nooit meemaak. Echt nooit. Maar toen wel", aldus de trainer. "Ik moest amper coachen. Het leek vanzelf te gaan."

Kippenvel is een belangrijk woord rondom deze wedstrijden, zo ook bij het uitzwaaien van de bus voorafgaand aan de return. "Het leek wel of heel Breda was leeggelopen om ons te groeten en vooruit te stuwen. Ze spreken wel eens over NAC-dna. Nou, dat was daar in overvloed aanwezig", blikt hij terug.

Niet alleen het uitzwaaien, maar ook het onthaal maakte indruk bij de Belg. "Die geelzwarte massa op de parking! Stond er 10.000 man? Stond er 20.000 man? Ik weet het niet, maar het waren er veel. Zover als je kijken kon", zegt Vreven, die zich tijdens de huldiging afzijdig hield. "Dat zijn van die momenten waarop je jezelf kan verliezen in de euforie. Dat je denkt dat je beter bent dan een ander. Ik heb dat niet. Ik zoek de schaduw op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!