Homepage » Hoofdnieuws » VIDEO | Samenvatting: NAC verliest van Willem II en laat kostbare punten liggen

VIDEO | Samenvatting: NAC verliest van Willem II en laat kostbare punten liggen

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
VIDEO | Samenvatting: NAC verliest van Willem II en laat kostbare punten liggen

NAC Breda heeft zondagmiddag verzuimd een belangrijke stap richting handhaving te zetten. De club uit Breda kon in de streekderby met Willem II kostbare punten behalen, maar liet dit na. Willem II was de ploeg van Stijn Vreven met 1-2 de baas.

NAC kwam in eigen huis al vroeg op achterstand. Na vier minuten wist Ben Rienstra het net te vinden. De Willem II-middenvelder kon bij een slippertje van doelman Nigel Bertrams de bal in een leeg doel tikken en zo zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zetten. 

In de 29e minuut trok Arno Verschueren de stand weer gelijk. De verdediger kopte een scherp aangesneden vrije trap van Angeliño binnen en zette zo de 1-1 op het scorebord. Lang konden de Bredanaren niet van hun goal genieten. Vijf minuten voor rust kwam Willem II opnieuw via Ben Rienstra op voorsprong. De Willem II-er kon van dichtbij de 1-2 binnenkoppen.

Na rust zocht NAC nadrukkelijk de aanval. Zo probeerde Angeliño het een aantal keer van afstand, maar zonder succes. In de 69e minuut leek NAC aanspraak te maken op een penalty. Het vallen van Umar in het vijandelijke zestienmetergebied werd echter bestraft met een gele kaart voor een schwalbe.

Met nog twintig minuten op de klok ging NAC nog nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde de Bredanaren in de 71e minuut een grote kans op via Verschueren, maar de Belg kopte van dichtbij over. Ook het inbrengen van stormram Mitchell te Vrede bleef zonder succes, waardoor de ploeg van Stijn Vreven na afloop met lege handen stond.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!