Plannen voor uitbreiding Rat Verlegh Stadion: ''Daar zijn wij heel voorzichtig mee''

Algemeen directeur Justin Goetzee heeft in de NACourant gesproken over een eventuele uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion. Hij benadrukt dat het eerst goed onderzocht moet worden. 

"Daar zijn wij heel voorzichtig mee. We zijn het wel serieus aan het onderzoeken, omdat ik vind dat je dat moet doen wanneer je het stadion steeds uitverkoopt", zo zegt Goetzee over de uitbreiding van het stadion. "Maar we moeten daarbij ook kijken naar het kostenaspect en het veiligheidsaspect, dat is allemaal niet eenvoudig. De consequenties van een uitbreiding worden vaak onderschat. Zo moeten we rekening houden met extra instroom van mensen, verdeeld over evenveel ingangen. Daarnaast moeten de horecapunten en toiletten aangepast worden en is het verplicht dat we genoeg vluchtroutes hebben."

Maar niet alleen de vluchtroutes zijn belangrijk, het moet wel vol zitten. "Op de tribune heb je ook nog eens te maken met zichtlijnen, waardoor een uitbreiding niet meteen een succes is. Daarbij is schaarste van een ontzettend groot belang voor NAC, dat creëert namelijk een hype die belangrijk is voor de club. Je moet daarin niet je hand overspelen, een lege tribune levert een negatief imago op. Daar zijn genoeg voorbeelden van, vandaar dat wij daar voorzichtig en secuur mee omgaan. Het belang van het volle stadion is heel groot voor de atmosfeer en de positieve vibe. Tuurlijk is het moeilijk om mensen teleur te stellen en ‘nee’ te moeten verkopen, maar we trekken niet zomaar een te grote broek aan, dat is niet verstandig", aldus Smulders.

Lees meer:
0 reacties