'FC Twente is daar één van, net als Sparta en NAC. Oneerlijke concurrentie?''

FC Twente is door de gemeente Enschede en enkele investeerders gered van de ondergang. De Enschedeërs kunnen nu weer spelers kopen en werken alweer met een spelersbudget van 4,5 miljoen euro. Dat heeft voor scheve gezichten gezorgd bij de concurrenten.

FC Dordrecht is niet verbaasd dat FC Twente het weer gered heeft. "Dat is inherent aan de situatie in Nederland", zegt technisch manager Peter Drijver. "Er is een aantal clubs dat nooit failliet zal gaan. Twente is daar één van, net als Sparta en NAC. Oneerlijke concurrentie? Zo kun je het zeggen. Maar FC Twente had in het verleden ook veel geld en is toch gedegradeerd. Het is geen gegeven dat je geld moet hebben om te presteren."

FC Dordrecht werkt met een totale begroting van 650.000 euro. "We kijken vooral naar onszelf", reageert Drijver in het Algemeen Dagblad. "We zijn bezig met een langetermijnvisie. Voor het eerst hebben we dit seizoen kapitaal op het veld. De meeste speler hebben een tweejarig contract plus een optie. Of wij van Twente kunnen winnen? Waarom niet."

Lees meer:
0 reacties