Nijhuis duidelijk: ''Een normale optelsom met een strafschop ken ik niet''

( 0 reacties)
Nijhuis duidelijk: ''Een normale optelsom met een strafschop ken ik niet''

FC Utrecht kreeg vrijdagavond een makkelijke strafschop tegen NAC Breda, nadat Simon Gustafson licht werd vastgehouden in het zestienmetergebied. Volgens scheidsrechter Björn Kuipers was het een optelsom, maar daar is zijn collega Bas Nijhuis het niet mee eens.

"Naar penaltysituaties moet je gewoon sec kijken", zegt Nijhuis bij Veronica Inside. "Rob Dieperink was hier de videoscheidsrechter en beoordeelde het moment op zich. Hij ziet dat er weinig tot niets gebeurde en riep de scheidsrechter naar de zijlijn. Ik had hetzelfde gedaan als videoscheidsrechter. Björn zegt dat het een optelsom is. Maar een normale optelsom met een strafschop ken ik niet."

Volgens Nijhuis is er geen sprake van hiërarchie bij videoscheidsrechters. "Ik denk dat het geen verschil maakt of Danny Makkelie daar zit of Rob Dieperink", meent hij. "Ik denk dat dat niet meespeelt. Als ik alles hoor, dan denk ik dat Björn in de emotie zegt dat het de zoveelste keer is en dat hij er klaar mee is. Dan mag het geen verschil maken of Makkelie of Dieperink daar zit."

Nijhuis ging zelf vorige week niet kijken na een rode kaart voor Simon Gustafson. "Dan maakt het ook niet uit of Jeroen Manschot of Björn Kuipers. Het gaat mij erom dat het een duidelijk verhaal is, dus dat maakt mij niets uit. Manschot had duidelijker tegen mij moeten zijn en ik had, ondanks dat hij niet duidelijk was, toch moeten kijken. Dat is mijn fout geweest. Het was geen arrogantie, maar ik was honderd procent overtuigd en hoorde twijfel bij Manschot", aldus Nijhuis.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!